mars 24, 2019

Världens vackraste stränder

Av Staffan

Det är kritvita stränder och vackert formade snäckor, men det är också vajande palmer och klarblått vatten som många förknippar med en perfekt strand. De allra flesta resesajter gör årligen listor på stränder i världen värda att besökas. Det är definitivt inget fel på svenska tylösand eller böda, men det finns såklart mer exotiska alternativ som är värda att kika lite närmare på. Och nu mitt i smällkalla svenska vintern med slask, minusgrader och med snö så är det lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader och nedan listas världens vackraste stränder.

Grace Bay, Providenciales, Turks- och Caicosöarna

På vackra ön Providenciales i västindien finns Grace bay med en 19.3 kilometer vit stenfri sandstrand. Grace bay har grunt och mycket behagligt vatten året om. Gillar man snorkling är detta stranden för dig. Här finns bland annat ett av världens största barriärrev där man har möjlighet att se bland annat havssköldpaddor, stingrockor och delfiner.

Seven Mile beach, Caymanöarna

Med en årsmedeltemperatur på underbara 26 grader där april är den kallaste månaden med en medeltemperatur på 24 grader så har seven mile beach mycket att erbjuda en sommar och strand fantast. I närheten ligger stingray city där turister vallfärdas för att handmata stingrockor men vill man hellre ligga under en palm med en paraplydrink så finns det oändliga möjligheter på den långa kritvita stranden.

Clearwater Beach, USA

Clearwater beach i Florida har utsetts till den vackraste stranden i USA vid ett flertal tillfällen. Hit är det lätt att ta sig ifrån Sverige och Clearwater beach har länge varit en favoritstrand för många skandinaver. I närheten av stranden finns barer, restauranger och ett stort utbud av olika vattensporter. Vill man hellre koppla av så finns det bland annat delfin kryssningar eller varför inte bara ta en promenad på den varma sanden.

Playa Norte, Mexiko

Karibien erbjuder en mängd fantastiska stränder, men Playa Norte är en av de absolut vackraste i området. Stranden ligger belägen på den norra sidan av ön Isla Mujeres och imponerar på turister år efter år. Stranden är långgrund och därför mycket barnvänlig. Playa Norte erbjuder fantastiska solnedgångar och är perfekta att ses ifrån någon av de många strandbarerna som finns längs med stranden.

Renaissance Beach Aruba

Sist men absolut inte minst så går det helt enkelt inte att göra en lista på världens vackraste stränder utan att nämna renaissance beach på Aruba. I närheten finns inga höghus, men förutom palmerna, förutom de kritvita stränderna, vädret och det kristallklara vattnet så finns här en hel del flamingos. På stranden kan du mingla med och även mata de vackra rosa fåglarna, men för att göra det krävs en hel del planering då du bland annat måste köpa ett dagspass för att få spendera tid tillsammans med dem. Oavsett vad man föredrar som resenär, lite party, familjetid eller avskildhet så finns det verkligen en vacker strand för alla. Ibland får man tyvärr bara resa lite längre för att hitta den.

Renaissance Beach Aruba