juli 24, 2017

Två avklarade, tre kvar

Av Staffan

Eftersom jag nu åtminstone är säker på att jag inte vill ha någon segelbåt eller snipa finns det bara tre alternativ som jag ser det. Styrpulpet, daycruiser eller någon mer familjebetonad båt. Jag måste säga att jag är väldigt kluven, alltså när jag gick där på bryggorna och tittade fanns det ju så många fina familjebåtar på gästbryggan, men även några riktigt häftiga daycruisers.

Styrpulpet?

Styrpulpetbåtar fanns det en hel uppsjö av också, vissa med jättemånga spöhållare monterade på allehanda ställen, men det är inte riktigt min melodi. Visst gillar jag att kasta lite kastspö ibland för att bara få stå och andas frisk luft och rensa skallen men jag kan inte säga att jag är någon inbiten sportfiskare som de som har alla dessa spöhållare är. För min del skulle det gott och väl räcka med att bara kunna gasa ut till något bra ställe, kasta i draggen och sen stå och fiska i båten en stund. Såg några trevliga styrpulpetare som var runt 5 meter långa, det skulle ju räcka till att komma ut och fiska, eller dra lite vattenskidor efter kanske.

Om man tar en båt i den storleken borde det väl räcka med 70 hk för att kunna få lite fart även om det är 2-3 polare med och vattenskidor efter? Eller måste jag upp i motorstorlek för att kunna dra skidor kanske? Större motor blir ju dyrare inköpskostnad, dricker mer bensin och skrovet ska ju även hålla för den.

Svårt att veta hur ofta det skulle bli till att åka vattenskidor också, det vill ju till att kompisarna vill vara med och dela på bensinkostnaden, och att någon av som ställer upp att köra båten så jag får åka efter också annars känns det lite meningslöst att köpa en båt som kan dra vattenskidor.

Men var ska vi sova i natt?

Men samtidigt har vi då problemet med eventuella övernattningar, jag är för bekväm av mig för att ens tänka tanken på att resa ett tält, ha knöligt och hårt underlag, frysa på natten och svettas ihjäl när man vaknar på morgonen.

Det finns inte heller någon vettig plats att montera stereo och högtalare, visst att det finns en liten instrumentpanel där ratten sitter men det känns larvigt att montera en stereo där, och jag tycker nog det känns lite larvigt överhuvudtaget med stereo i en styrpulpet. Visst, nu ska jag väl inte åka båt för att lyssna på stereo men jag känner nog att jag ändå vill kunna cruisa fram på sjön med kromad armbåge och lyssna på lite schysst musik.

Haha nu låter jag väl som värsta bilraggaren men det bjuder jag på, jag vill nog ändå kunna glida och lyssna på musik. Rent spontant känns det inte som styrpulpet är det som jag går igång på heller fullt ut, men det finns ju många fördelar med en sån. Priset är relativt bra, går att fiska från den, går att dra vattenskidor och jag kan både sjösätta och hantera den själv när jag är ute på sjön. Men jag kan inte sova i den, eller cruisa med den.